úterý 17. července 2012

Už by se zase mohlo

vrátit léto, co říkáte?
Rok katastrof pokračuje proteklým stropem v obýváku. Každoročně se opakující záležitost a to oprava balkonu stála 40 tisíc! Voda je holt potvora - cestu si vždycky najde. No, takže J. opravoval, vše zasilikonoval, letos to už vydrží. Flek není veliký, ale já o něm vím a štve mě.
Zahrada je po každodenním dešti promočená, kluky nic nebaví, když nemůžou vybít energii venku na hřišti nebo v bazénu...
Já se umím zabavit, krom vaření a běžného režimu domácnosti , jsem se pustila do dalšího háčkování. Šimonek - synovec, bude mít za měsíc PRVNÍ narozeniny, tak jsem mu uháčkovala čertíka Bertíka.   
Bertík vylepšený bezpečnostními očičky...Š. má období "všechno musí do pusy".

V pondělí J. začala dovolená, zahájili jsme návštěvou kadeřnictví. Kluci jsou maximálně spokojení. Mají číro - splněný velký sen! Fotit mám zakázáno.

Po sestřihu jsme si zajeli za Šimonem, chtěli jsme si ho vzít do ZOO Liberec, ale přišel ceďák, pak druhý...a J. zavelel jede se domů. No a protože se nechci před rodinou hádat, jelo se. Ale celou cestu domů a doma, jsem se patřičně tvářila, takže už v osm večer jsem domlouvala ZOO podruhé. Takže zítra! Doufám, že nebude pršet,ZOO  miluju, ta liberecká je vyloženě srdeční záležitost. Od roku 1980 jsem navštěvovala její zookroužek, znám celé její zázemí, u slonů jsem byla pečená vařená a teď je u nich můj spolužák. Kvůli této zoo jsem šla studovat zemědělskou školu a měla v plánu tam pracovat. Ale člověk míní a ...o tom jindy. Čtverečky jsou výsledkem rozčilení. Musela jsem zaměstnat hlavu a ruce, jinak bych se s J. pohádala a pustila z pusy něco, co by nešlo vzít zpět. Někdy je ta komunikace fakt těžká!   

Stihla jsem tři, než jsem povychladla, pak přišel J., ať to domluvím na zítřek. Chá chá! Foťák vezmu a možná trefím i kluky :-)

2 komentáře:

  1. Šimonek bude mít velkou radost--čertík je ÚŽASNÝ...Martina :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem letos trávil hodně doma. Bohužel.. Nebyla práce. Na jednu stranu jsem si ale trochu odpočnul. Vybíral jsem nerezové komíny na dům a trochu jsem poopravil tu naši haciendu. :) Takže na to byl aspoň dostatek času a člověk to nemusí dělat po práci. :) To mě nikdy moc nebavilo, když člověk celý den dře a pak dře ještě doma.

    OdpovědětVymazat