neděle 16. prosince 2012

Třetí adventní neděle


Včera jsem nějak neměla sílu psát, bylo to pět let, co odešel táta a já si to každoročně odžívám znovu. Mám hodně bolestných vzpomínek z období vánoc, takže je ani moc nemusím. Dělám je pro děti a těším se, až jednou nebudu muset.
 Od včerejška to u nás vypadá jak vidíte...chlapci se po mém středečním "vylágoši" sebrali a v pátečním zápase v Novém Městě nad Metují měli nasazení za které jsem se nemusela stydět (vyhráli 10:2). Dmula jsem se pýchou, abyste chápali, ve středu hráli doma a nedalo se na to koukat a když už to tak vidím i já, tak mi věřte, že to byla hrůza. Jednak za to hraní neplatíme málo a pak když je to koníček, nechápu, proč do toho nedají všechno. Známky ve škole se taky zlepšily a morálka jakbysmet. Asi občas potřebují probrat. Od včerejška dělám těsta a J+K pokračují sami. Takže už máme dvojitou dávku perníků, teď jeden úluje a druhý dělá Rafaello. Já doháním háčkovací resty, 3žáby už mám - Soptík taky je. Ještě anděl a mám to! Zítra vyrážíme s rybkami směr Praha a pokračujeme v chystání vánoc.
 A propo, slíbila jsem recept na VAJEČNÝ LIKÉR  po domácku, takže:

5 žloutků
1/4 kg cukru (dávám méně)
1 Salko
1 Tatra zahuštěné mléko
1/4 lt rumu (nestmívací, prosím !!!)

Vše přidávám postupně, tak jak to je napsané a šlehám v mixéru cca 15 minut, aby byl cukr rozpuštěný. Je to na jazyku cítit, tak klidně šlehejte déle. Z tohoto množství jsou dvě poctivé litrovky!

Tak Vám přeji hezký předvánoční týden, ať vám jde vše od ruky! 

P.S. Ivo, medvědovi jsme ukrojili uši a je to Perníček, jak má být! Díky!

4 komentáře:

  1. No vidíš a já si furt říkala, co mi na něm vadilo, ty uši ! jinak kluky moc pochval, Já, ač mám tři dcery, jsem zbyla na cukroví sama. A ta nejstarší mi dneska ještě stihla "vynadat", že ve vánočce nejsou rozinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uši byli natotata fuč :-), kluky jsem pochválila (oni dobře vědí, proč pomohli). Jo a prosím tě, přišlo ti ode mě psaní? Kdyby ne, vezmu to zítra znovu a pošlu podruhé...

      Vymazat
  2. Tak si to představuju za pár let :)

    ná vánočku jsem zadělala v sobotu, umotal a upekl ji muž, dnes ke snídani jsme ji dojedli, jak to tak vidím, budu zadělávat znovu :))

    OdpovědětVymazat
  3. No páni, ty máš přímo cukrářskou četu, Radu! Klukům to v kuchyni moc sluší! A ty nesmutni, tatínek by to nechtěl, dívej se na tu partu v kuchyni!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat