pondělí 17. června 2013

Těšení se

na minulý víkend se zvrhlo v přání, ať už je pryč.
 Sobota probíhala do šesté podvečerní náramně, ale... Pak se kluci chtěli projet na kole. No znáte to, jsou zvyklí na každodenní hokejovou zátěž, tak jsme s mužem kývli. Za dvě hodiny se vrátili, zmizeli okamžitě do pokojíčku a můj pověstný šestý smysl opět nezklamal. Zkrátím to - první ošetření proběhlo u známých, kdy mu M. rány vyčistil francovkou, ty nejhůře vypadající ovázal. Doma však byl J. donucen ukázat VŠECHNY, takže pokračovalo půl hodiny obvazování, spotřeba celého Hemagelu a dvou balíčků sterilních polštářků, to vše završené mrákotami. I K. byl ochromený strachem o bráchu, možná i strachem z toho co bude doma. No a můj muž měl tlak tak vysoký, že si ho raději ani neměřil. Myslím, ne vím, že máme anděla strážného. V noci jsem moc nespala. Pořád se mi honilo hlavou, co se mohlo stát. A taky jsem si uvědomila, že jestli bych něco nezvládla, pak to, kdyby se mým synům stalo něco fatálního. Ráno byl J. v pořádku, rány zaschly. Jen dva prsty musíme převazovat, tam jsou rány hlubší. Vypadá to, že než se nám ožení, bude to mít zahojené ,-)  
 Nedělní kafe na zahradě jsme s mužem ani nedopili. Zvuk rychle jedoucího auta a náraz... pak telefonát na záchranku a policii. Kluk jedoucí WV Golfem a 7letý kluk na kole. Naštěstí právě v okamžiku srážky přijel sousedčin syn lékař, takže měl chlapec odbornou první pomoc. Skončil s četnými oděrkami a hematomy v nemocnici, ale naštěstí nebyl ohrožený na životě. Toho šoféra mi bylo líto, držel se statečně, neujel a pomáhal, kde mohl. Chlapec mu vyjel z vedlejší (naší) ulice na hlavní. Vinu bude šetřit policie, která tu byla další 3 hodiny. Jen si říkám, kde měl ten malý kluk rodiče.
 A závěr? No, že když nejde o život jde o .....! 

Přišli vhod.

     

5 komentářů:

  1. Snad ta kupa čtyřlístků zabere! Je to jak, píšeš, Radu: když nejde o život...
    Ještě ti musím poděkovat za projevenou soustrast a moc pochválit tvé háčkované hračky, to je fakt paráda.
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Ufff, až mám husinu... Díky za strážníčky...

    OdpovědětVymazat
  3. No tak to byl tedy víkend ... ještě, že je již za vámi. A hlavně, že to vše dopadlo celkem dobře.
    Hezký nový týden ... Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Ufff...., to jste měli adrenalinový víkend. Ještě že vše dopadlo v rámci možností dobře. Držím palce, ať takový víkend už nikdy nemáte!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Děvčata všechny vás zdravím a děkuji za komentáře. Jiříkovi je líp, ještě hojíme prsty. Zítřejší školní výlet na raftech si nedá vymluvit, tak snad to za něj odveslují spolužáci.
    Radka

    OdpovědětVymazat