neděle 16. března 2014

Jedním slovem...

fofr.
 Omlouvám se, že v poslední době přispívám táák málo, děkuji milým duším za emaily, za starost, jestli se něco neděje. Děje se pořád něco, ale  (klepu to) nic zlého :-)
Jednak od ledna podnikám a ještě to lehce drhne, druhak přibyla starost o zahradu, na které se díky letošní mírné zimě už dá pracovat. K tomu domácnost a kluci. Ti dohrávali dvě hokejové soutěže, obě vyhráli, jak libereckou, tak hradeckou část, no a včera vyhráli 4:2 zápas o postup do 1.ligy krajského dorostu.
Poslední a rozhodující zápas bude v neděli ve Vlašimi a bude to zase nervák...
No a taky jsme měli prázdniny, krom jiného jsme navštívili bývalé lázně, dnešní Oblastní galerii. Nádhera to tam je, zavzpomínala jsem na časy, kdy jsme tam chodili se školou na plavaní. A taky jsem se dozvěděla mnohé nové informace o rodu Liebigů, k vidění jsou v galerii spousty uměleckých děl, které městu daroval po předčasné smrti syna Heinrich Liebieg. Nějak se intenzivněji vracím ke kořenům, zvláštní období.
Mějte se krásně, děkuji za přízeň a obrázek na závěr - ty krásné lázně, navštívil je i císařpán Franc Josef.


P.S. Už víte kam v létě? Já ano, letos se vrátím domů. A vy mi  do komentářů napište, jestli víte, které město je mým rodištěm!

4 komentáře:

  1. Radko, tak já tedy vím - pojedeš do Liberce. Tohle budovu mám moc ráda, pamatuji ji v hrozném stavu a jsem ráda, že tak prokoukla...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, taky tě zdravím, a ano, budu jezdit do Liberce :D

      Vymazat
  2. Také to vidím na Městské lázně v Liberci. Mám Liberec moc ráda, také bychom se tam chtěli letos v létě alespoň na prodloužený víkend zastavit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alice, přesná trefa! Určitě doporučuji i budovu naproti - muzeum. Nádhera zvenku i uvnitř. Hezké dny!

      Vymazat