pondělí 30. června 2014

Léto

jak má být to sice není, protože je chladno, dost prší a tak se nedá koupat, ale i tak má svoje kouzla, díky tomu dešti jsme viděli dvě duhy naráz

Když se začne naše třešeň Van červenat, pokaždé si musím zanotovat písničku Vlasty Redla, Večer křupavých srdíček...

"Když jsi tehdy přinesla, na talířku křupky,
 musel jsem se zasmát tomu co má být dál,
 ta křupavá srdíčka a zapálená svíčka ,
 mi prozradily, že zas nejde o víc, než o zaběhaný rituál..." 

Mám ráda Vlastu pro jeho upřímnost, nádherný hlas a hudební všestrannost. Taky s ním mám pár zážitků, ten nejnezapomenutelnější je, že kdy jsem šla poprvé na jeho koncert do Experimentálního studia v  Liberci, někdy v roce 1991, vyprávěl jakousi historku u klavíru a najednou hup a sedl mi na klín. Byla  z toho samozřejmě veliká legrace a pár sklenek v místním baru. Zůstala jsem věrnou posluchačkou a tak když byl v roce 1997 v Turnově, vyrazila jsem s manželem...a přišel další zážitek, kdy Vlasta házel do davu v sále bonbony, mě však hodil tatranku :-) Od té doby můj muž lehoulince žárlí... ale na koncerty chodíme dál.   
 
A protože třešňobraní nebere konce, je zavařeno, nasušeno, zítra ještě na radu Kuchařky ze Svatojánu zkusím sušit placky z třešní a lněného semínka. Na zimu to bude lepší, než bonbony.  

Kluci chodí na brigádu, základku mají za sebou a od září budou velké změny. Doufám, že k lepšímu, protože dle mého si jen blázen vlastní blbostí nechá na konci deváté třídy dát čtyřku z přírodovědy...A zase došlo na moje slova. Od přijímaček zkrátka vypustili a nebylo síly, která by je donutila zase zabrat. Ale co, jednou doufám pochopí, že to mají jen ve svých rukou ( a hlavách).
A propo...víte co je rodičovství? Podle mě, nastavené zrcadlo vlastního dětství a dospívání.

Krásné léto Vám přeji z Ráje českého!
   

5 komentářů:

  1. Až se zima zeptá, bude koukat na pilnou třešňovou hospodyňku:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy bude, si piš :-) jen doufám, že je ještě daleko!

      Vymazat
  2. To bude zásob! Já dětem trošku třešní koupila, ale nemůžu pochopit, proč je české ovoce tak děsně drahé.
    Držím palce, ať si kluci prázdniny užijí a pak s chutí vkročí do nové školy. Ono to myslím obecně klukům vše dochází později, ale uvidíš, časem si v hlavičce priority srovnají.
    Krásné léto!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda Ali, že nejsi někde v okolí, nabídla bych ti třešní kopu! Jo a klukům stačili v práci dva dny a už posloucháme, že se budou učit hned od září. Tak práce s pilníkem splnila naše očekávání a hlavně to vstávání a povinnost...I tobě krásné léto!

      Vymazat
  3. Podívej se na Vlastu. No já bych taky žárlila, být Tvým mužem, a Vlasta by Ti hodil tatranku. A kdyby byla arašídová, to by byl teda mazec. ;o)

    Koukám že pracuješ o 106. To je fajn. Je to nejlepší terapie. Však znáš tu písničku "dělání, dělání, to nám smutky zahání...". A navíc mě to myslení na budoucnoust v podobě zavařování a sušení přijde takové smysluplné. Člověk prostě v sobě má zakódované, že zítřek přijde, i kdyby nevím co.

    A k té čtyřce - sice to zamrzí, ale známky nejsou všechno. Být dobrým člověkem, to je to, oč tu běží.

    Užívej léto, sluníčka i deště, práce i odpočinku a hlavně rodiny.
    J.

    OdpovědětVymazat