neděle 4. listopadu 2012

Posledních 14 dnů

jsem tu byla a nebyla. Občas jsem nakoukla k některé z vás, protože "musím vědět, jak je v kraji"...Ale většinou jsem měla tolik starostí, že jsem v noci padla jako zabitá a ráno znovu do kolotoče stresu a starostí.
Oslavili jsme společných pět let s Mucínkem, 26.10.2007  

a dnes 26.10.2012
    Při nedělním zápase soupeř fauloval Kubu tak, že jsem se s ním do nemocnice svezla záchrankou a tuto zkušenost bych si opravdu odpustila. Hodinový stres od naražení, bezvědomí, převoz a čekání na výsledek rentgenu bych nepřála nikomu, ani tomu raubířovi, který mu to udělal. Kluka potrestali vyloučením do konce zápasu. Šel do šatny a nenávist z jeho očí přímo cákala. Ještě teď je mi z toho zle. Kuba nakonec skončil "jen" s pohmožděnými 4mi obratli doma, ale já nespala ještě v půl druhé ráno. Zítra zkusí poprvé po týdenním klidu vydržet sedět ve škole. A naštěstí si z toho nic nepamatuje.
   V pondělí jsme jeli do Prahy s rybičkami a do Ikei. Ještěže jsme jeli. Koupila jsem si džbánky, vyhlídnuté od léta. Nebyli všechny tři velikosti. Už je mám doma a bude to předčasný Ježíšek, protože přišla další jobovka.   
   Ta přišla v úterý s prvními mrazy, zapnuly jsme kotel a on nesepnul. Hodný opravář přijel v sedm večer  -  zapnul a kotel šel. No když už tu byl, tak ho alespoň dotlakoval a zkontroloval, faktura přijde. Ještěže máme ten krb!
   Ve středu přijel muž z práce půl hodiny po začátku směny s tím, že je propuštěný pro nadbytečnost. Ani se nebudu rozepisovat, jak mu bylo, když odešel po téměř 20ti letech, v podstatě na hodinu. Měla jsem o něj strach, ale pořád jsem mu opakovala, že všechno zlé je pro něco dobré. Doufám, že to tak je a bude. 
   Jobovky pokračovaly. Ve čtvrtek mi kleknul displej na elektrické troubě, takže nejde zapnout. Je skoro desetiletá, tak opraváře ani volat nebudu. A kupovat novou hned tak asi taky ne,líbíla se mi v Ikee taková retro, za 7.990Kč. Teď jsou peníze potřeba jinde. Sice nevím, jaké budou vánoce jen s nepečeným cukrovím, ale musíme to přežít. 
   V pátek jsme objeli hřbitovy. Mou a mužovu rodinu. Neřídím se Památkou zesnulých, svým blízkým svítím doma, kdykoli chci a kdykoli si vzpomenu. Občas i slýchám o svíčkové bábě. Ale tento den, kdy se hřbitovy hemží lidmi, slavíval můj tatínek narozeniny, tak to pro nás bývala spíš sláva, nežli truchlení.Letos jsem seděla na hrobě úplně vyřízená. V duchu jsem mu všechno pověděla. Je toho prostě nějak moc a chybí mi, nám všem. V neděli, když jsem chodila po chodbě na oddělení rentgenu, ct, mamografu atd..byl se mnou. Já jsem ho fakt viděla. Před pěti lety jsem seděla na stejném místě a čekala s ním na výsledek ct. Byl katastrofální a jak to dopadlo jste pochopili. A já už zase řvu...
  Jenom dnešní neděle byla fajn. Na zápas, kdy hrál jen Jiřík, se přijel podívat bráška se Šimonkem a maminkou. To malé zlato je dar z nebes. Začíná mluvit a já jsem teta Koka. Jen škoda, že se vídáme tak málo. Jsou 30km daleko. Prostě tam nejde denně být. Ještě, že jsou počítače a mobily.

Tak holčiny moje, příště snad napíšu veseleji a taky se pochlubím nějakou prácičkou. Mám pár zakázek na háčkování a dokonce na svetr pro psí slečinku!

 Tak se těšte, mám vás ráda!     

8 komentářů:

  1. Ahoj Radi, neboj, zas bude fajn. Holt někdy to stojí za houby, ale pak přeci jen jednou "vysvitne sluníčko" a člověku je zas dobře a váží si toho, že je mu fajn. ♥ Opatruj se a drž se!
    Prima zbytek pondělka,
    J.=)

    P.S. Ta první fotka mě dostala. Takový koťátko bych taky brala. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jitu,
      to koťátko takhle vyrostlo a je z něj raubíř.
      Už aby bylo fajn, letos nás to nějak drtí :-)))
      Ještěže mám vás!

      Vymazat
  2. Šmarjá,co to čtu????
    No jo,nadarmo se neříká,že když se něco sype,tak pořádně...
    Na dálku posílám alespoň přání,aby už bylo jenom líp,hodně trpělivosti a energie!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani,
      děkuji za přání, já mám pocit, že už je to spíš o tom čertovi, co to dělá na jednu hromadu.
      Měj se hezky!

      Vymazat
  3. Radu ??? Však ty víš, klidně napiš. Jsem tu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím .-)) a děkuju, jen co se trošku oklepu, napíšu.

      Vymazat
  4. Radu, holka zlatá! Na dálku tě držím a objímám! O víkendu jsem na tebe myslela, byly jsme v Jablonci (Adam zpíval v divadle), ale to jsem netušila, co zrovna prožíváš! Drž se, určitě bude líp! Nebude se to na vás hrnout donekonečna! A určitě napiš, i když ti do skoku nebude!
    Moc tě zdravím, jsem s tebou!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, Heli,
      mojí kamarádky dcerka tam byla taky a postoupila do Karlových Varů v březnu!!!To jsi mi měla dát vědět, sešly bychom se :-(
      Nepřijedeš na setkání pořádané Aranel 25.11. 15hodin v Praze?
      Moc ti děkuji za podporu, držíte mě nad vodou, holky moje zlatý.
      Pa Radka

      Vymazat