neděle 28. dubna 2013

Jaro-léto ?

Nevím jak to máte vy, ale já letošní přechod ze zimy do jaro-léta nějak kvituju. Nejspíš to je tím, že jsem se na zahradu opravdu těšila. Zima byla dlouhá a já ji nemusím. Jako zrozenec jara, je mi prostě v dubnu nejlépe.

Na koláži vidíte, že jaro nezahálí a my taky ne. Bříza, kterou jsme měli podle nařízení úředníka skácet, jsem odvoláním se zachránila a už obráží. Slíbila jsem si, že dokud tu budu bydlet, bude ona stát. Tedy pokud to sama nevzdá. Sázel ji mužův děda a já si ji považuju. Není to úplně obyčejná bříza, až bude v úplném rozpuku, nafotím ji detailně. Před rozvitím je taky třešeň Van, první strom, který jsme sázeli s mužem, když jsem se sem přivdala. Když kvete, krásně voní a třešně jsou moc dobré, tmavé a kořeněné křupky. Před okny pokvete magnolie, ta je odkopkem od příbuzných zase z přízně mužovi babičky. Maceškám jsem letos neodolala a zdobí nám vchod do domu. Jahody už jsem očistila, přihnojila, muž vyčistil a napustil bazén. A náš Garpík má od středy vyletněný kožíšek!
        
A tady je pár fotek z okolí rybníku v Borku, kousek od Trosek. Můj hospodář jezdí po zimě na kontroly rybích obsádek a tak se mu občas vetřu do auta a pak fotím kde co. Třeba fialky a plicníky, typické kytičky jara.

Přeji vám co nejlepší týden!!! Vaše Radka


5 komentářů:

  1. moc pěkné fotky :)

    já práci okolo domu taky můžu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, ale já k té lásce došla až s přibývajícími léty...hi hi

      Vymazat
  2. I já se z jara raduju, zimu snáším velmi špatně. Teď jsem duševně rozkvetla. Fotky jsou krásné, líbí se mi, že každý strom u vás má svůj příběh, že to nejsou "jen" obyčejné stromy. Nechápu, jak někdo může nařídit pokácet tak nádhernou břízu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Ali , to jsi to hezky okomentovala - a ano, všechny stromy u nás mají svůj příběh. Já to tak mám, pokud není strom vyloženě nemocný nebo nepřekáží v cestě, tak prostě JE. O břízu jsem bojovala s úřadem dopravy!, jo čteš správně, převislý habitus vadil nejspíš popelářům. Sousedovi,kterému bříza vadí co tu bydlí,zavírám ústa úklidem, zametáním a hrabáním od časného jara až do zimy. Já ji prostě nedám, do její koruny se dívám přímo z ložnice a není hezčí pohled.A co teprve zpěv ptáků a návštěvy veverek...za ten boj to stojí ,-)

      Vymazat
  3. U vas je to uz tak krasne jarni a vesele a u nas ted naopak.

    OdpovědětVymazat