středa 23. října 2013

Včerejší ráno



Pohled na nebe včera v sedm ráno! Nádhera, která jistě inspiruje malíře. Malovat neumím, ale kdyby byla v galanterii vlna těchto barev, už pletu. Výbavička na zimu by hřála dvakrát.
Zatím jsem dopoledne prokulhala město( v sobotu mě sekly záda) a sháněla háček na přízi č.10. Nesehnala a ještě se divily, že existuje tak velký a na co? Já nechápu, proč v galanterii prodává někdo, kdo nedělá ruční práce a neví co prodává?! Ale nic, vyřešila jsem to nakonec koupí přes net, sada 12ti bambusových háčků za 149Kč a poštovné zdarma. Snad jsem udělala dobře, nemáte s nimi někdo zkušenost?
K tomu krásnému nebi jsem vzhlížela a myslela na tátu. Příští týden jedeme na hrob, měl by 2.11. 69 let. Budu mít co vyprávět, zítra jedeme na Den otevřených dveří na Střední školu tvorby a desingu nábytku, kterou si vybral Jiřík. Bude dělat talentovky a musí udržet prospěch. Je to na něm. Kuba chce na strojárnu, obor elektrotechnika - slaboproud. Rozrýpe všechno, co najde, od žehličky po pc. Snad ho tam naučí to i opravit. Kruhy se občas uzavírají, táta tu školu vystudoval večerně při zaměstnání. Škoda, že už s námi není, dějí se v rodině věci, na které bych chtěla znát jeho názor. A třeba by se nestaly, protože by zakročil. Nevím. Jen doufám, že jako rodič nebudu muset bít své dospělé syny ,-), protože odchod od ani ne ročního dítěte je na víc, než jen pár facek...
Mějte krásný zbytek týdne! Radka    

7 komentářů:

  1. Tretia fotka je ako obraz. Nádherná.
    Ohľadne predavačov...niekedy je to dosť bieda. Je škoda, keď nevedia poradiť. Ale na druhej strane, prečo by mali vedieť všetko? Možno sa vyzná v šití a iných veciach a háčkovanie je jej/mu cudzie.
    Prajem príjemný deň. Maja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majo, nemyslela jsem to tak stryktně, jak to asi vyznělo, ale u nás jsou galanterie dvě a opravdu bídné.
      Třetí fotka se povedla, možná z ní i obraz bude.
      I já přeji pěkný den, Radka

      Vymazat
  2. Radu, ty školy jsou v LBC ? pokud ano tak elektro má můj muž a nábytek, tam bude maturovat kamarádky dcera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, jsou. No tak vidíš, reference budou z první ruky! Zas o důvod víc se vidět ,-) Vyzvěď jak to na té škole chodí, na co dát pozor a vždyť víš...můj umělec ti bude vděčnej ,-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. To bylo, Aji, dneska bohužel zataženo. Ale snad se má do konce týdne vyčasit, tak uvidíme. Foťák je každopádně připraven!

      Vymazat
  4. Krásné ráno! To se hned začíná den veseleji, že. Nádherné fotky.

    OdpovědětVymazat